• Zenére hangolt iOS 12 koncepció

  Még mindig több hónap választ el minket attól, hogy az Apple leleplezze legújabb rendszereit az idei WWDC-n, köztük az iOS 12-t. A várakozást pár lelkes dizájner koncepciók gyártásával üti el, ezúttal a Zene alkalmazás került Phostoshop-plasztika alá.

  A Zene alkalmazás jelenlegi kinézetétől néhány konzervatívabb felhasználó szemöldöke eléggé összeszaladt, főleg a megjelenéskor. A színek, a félkövér betűk, az elrendezés és a logikai struktúra kicsit elütött minden korább Apple szoftverdizájntól. Mostanra az Apple egész szépen rendbe szedte a dolgokat, növelte az app átláthatóságát és hasonlók, mi pedig közben egész jól megbarátkoztunk az újfajta felülettel.

  Persze ez nem jelenti azt, hogy ne bírna még el egy kis kozmetikázást. A feladat természetesen az Apple-re marad, azonban a Litaya néven futó YouTube csatorna készítőit ez nem gátolta meg abban, hogy magukénak érezzék a dolgot, összedobtak hát egy kétperces koncepcióvideót.

  Hatalmas, világmegváltó elképzelésekre nem kell számolni. A felület alaphangulata nagyjából változatlan maradt. Cserébe kiegészült olyan funkciókkal, mint a 3D Touch segítségével előhívható, az iOS 11 Control Centeréből ismerős hangerőcsúszka; vagy az ugyanezzel a mechanikával működő értékelési rendszer, amivel csillagok helyett egy fokkal intuitívabban adhatjuk meg, mennyire jött be az adott szám.

  Gondolom mondanom sem kell, az iOS 12 koncepciókból elmaradhatatlan Dark Mode-ból sincs hiány (mostmár tényleg berakhatná az Apple, ha ennyien kérik). Szó se róla, szerény véleményem szerint tényleg klasszisokkal jobban mutat a sötét dizájn, és még az iPhone X kamerakivágásával is szépen együttműködik – de ugyebár ez csak ízlés dolga.

  A koncepció készítői visszaálmodták az egyik legjobb dolgot is, ami szerintem a Music appal történt élete során: a jó öreg Cover Flowt. Szívem szakadt meg, amikor 2015-ben, az iOS 8.4 érkezésével megszűnt a funkció. Nem csak praktikus szempontból bizonyult hasznosnak, de még vizuálisan is szuperül mutatott, ráadásul kicsit visszaadta azt az élményt, amit csak lemezboltban, bakelitek böngészése közben élhet át az ember. Engem ennél a pontnál vettek meg maguknak, a többi annyira azért nem nagy szám.,

   

  forrás: imagazin.hu