• Válogatós lesz a HomePod

   

  Az Apple tisztázta, hogy mit tud majd lejátszani első okoshangszórójuk.

  Az Apple kénytelen volt frissíteni a HomePod specifikációit, mert a különböző közösségi oldalakon és előzetes tesztekben eltérő információk keringtek arról, hogy a HomePod milyen forrásból hajlandó zenét lejátszani.

  A lista:

  • Apple Music
   Nem meglepő módon a HomePod Siri segítségével képes lejátszani az Apple Music teljes kollekcióját.
  • iTunes Music
   A felhasználók természetesen az összes iTunes-on keresztül megvásárolt számukat is kiélvezhetik az aprócska okoshangszórón.
  • iCloud zenekönyvtár
   A HomePod minden iCloud zenekönyvtárból elérhető számot le tud játszani, de ha iTunes Match előfizető vagy, az iTunes Store kínálatával nem passzoló számokat nem tudod keresni.
  • Beats 1
   Az Apple saját rádióállomása is hallgatható a HomePodon.
  • Podcastok
   Tekintve, hogy Siri pont az iOS 11.2.5 megjelenése környékén tanult meg a podcastokkal jobban bánni, nem meglepő, hogy a HomePod is támogatni fogja.
  • AirPlay
   A HomePod természetesen az Apple hangküldő szabványát is támogatja. Talán nem meglepő, hogy egy szoftverfrissítést követően az idén érkező 2-es szabványra is képes lesz a HomePod.

  A listán nem szerepel a hangbemenet, mert nincs, valamint a Bluetooth sem, mert a HomePodba kizárólag a párosítás egyszerűbbé tétele miatt került Bluetooth csip.

  Ebből a listából is látszik, hogy az Apple alapvetően azok számára tervezte a HomePodot, akik teljesen kihasználják a cég ökoszisztémája által nyújtott előnyöket és legalább iTunes-on vásárolják a zenét, de jobb esetben iTunes Match és/vagy Apple Music előfizetők.

  Ami sokaknak még furcsa lehet, hogy az Otthoni megosztás funkció nem elérhető a HomePodról, így nem képes a hálózaton lévő iTunes könyvtárra kapcsolódni.

   

  Forrás: beszeljukmac.com