Gy.I.K.

Pókhálósra törött az iPhone kijelzője, de mégis működik és a képe is látszódik. Szükséges szervizbe vinnem?

Az iPhone kijelzője a leejtés, és az érintőüveg berepedése után is sok esetben még működőképes. Ez “természetes” jelenség, és sok esetben láttuk már, hogy sokan így használják tovább az iPhone-t vagy az iPad-et. Annak ellenére hogy működik, mégis azt ajánljuk: lehetőségeink szerint mihamarabb vigyük el szervizbe és cseréltessük ki a szükséges alkatrészt, mivel ebben az állapotban a készülék használata balesetveszélyes! Az apró “üvegmorzsák”, szilánkok felsérthetik az ujjunkat sőt, mivel egy idő után ezek elkezdenek “kihullani” így más, komolyabb sérüléseket is okozhatnak!

Az iPhone 3G / 3GS kijelzőjének olcsóbb a cseréje, mivel az érintő panel és az LCD külön részből áll. A 2G / 4 / 4S / 5 iPhone-ok érintő panelje és az LCD gyárilag egybe van építve, amit sajnos nem lehet külön cserélni, így a javítás ára ebből adódóan magasabb lesz. Tehát ha egy 2G / 4 / 4S / 5 iPhone érintője betört, de még működik, és látjuk a készüléken az adott tartalmat, akkor is cserélni kell az egész kijelzőt.

Lefagyott az iPhone, nincs kép, nem lehet bekapcsolni?

Ilyenkor mindenképp próbáljuk meg töltőre tenni a készüléket és a Power és Home gombokat együtt nyomni kb. 10 mp-ig, majd a Home gombot elengedve,  “Hard reset-eli” a készüléket, amitől nem vesznek el adatok, csak újraindul a készülék. Ha még ezek után sem kapcsol be, lépj velünk kapcsolatba és a lehető leggyorsabban igyekszünk kideríteni a probléma forrását és orvosolni azt.

Az iPhone-om nagyon gyorsan lemerül. Mi lehet az oka?

Egy iPhone átlagos használat mellett nagyjából egy napot üzemel a teljes feltöltést követően. Természetesen a GPS használata, a vaku, vagy más processzor igényes művelet szintén gyorsan merítheti az iPhone-t. A szoftveres optimalizáció mellett érdemes a telefon korát is figyelembe venni. Szervizünkben felmérjük az iPhone vagy iPad akkumulátorának állapotát, szükség esetén pedig cseréljük az alkatrészt.

Az iPhone vízbe esett / nedvesség érte. Mit tegyek?

Legyen bármelyik Apple termék: ha nedvesség érte, azonnal ki kell kapcsolni! A hordozható Mac-ek esetében ha az adott modell lehetővé teszi: távolítsuk el az akkumulátort, hajtsuk fel a gép kijelzőjét, majd fordítsuk billentyűzettel lefelé. Sajnos némely hordozható Mac, és az iOS eszközök szétszedéséhez szükséges eszközök ritkán állnak rendelkezésre az adott pillanatban, ezért mielőbb ajánlott szervizünkbe juttatni! Ha ez nem megoldható, akkor sajnos megvan az esély arra, hogy a folyadék megrongálja az érzékeny belső alkatrészeket. Szervizünkben vegyszeres tisztítást végzünk, ami meggátolja, hogy az oxidáció tovább folytatódjon, és a rövidzárlat esélyét is csökkenti.

Mit tegyek, ha sehol sem találom, esetleg ellopták a MacBook-omat, iPhone-omat? 

Ebben az esetben megoldás lehet, ha aktiválod az iCloud-ot a gépeden, ami az Apple saját ingyenes rendszere. Ezzel nemcsak a telefonszámainkat, naptárbejegyzéseinket, jegyzeteinket tudhatjuk biztonságban a felhőben, hanem információt is szolgáltat az eszközeink helyzetéről. Így van esély megtalálni az elveszett eszközt.