• Az iPhone 8, a 8 Plus és az X a 3 legnépszerűbb telefon az USA-ban

  Egy novemberi felmérés szerint az USA-ban az új iPhone-ok voltak az első három legelismertebb okostelefonok, mondja Kantar. Ezzel szemben a Samsung zászlóshajója, a Galaxy S8 csak a 6. helyet foglalta el.

  Az iPhone X kimagasló teljesítményt ért el Kínában, Japánban és az Egyesült Királyságban.

  Az iPhone X novemberben volt a legnépszerűbb modell Kínában, amelynek piaci részesedése 6,0% volt. Európában és az USA-ban – ahol aziPhone X-eladások túlnyomó többsége már meglévő Apple okostelefon-tulajdonosokból származik – valamint Kínában jelentős számú Huawei, Xiaomi és Samsung ügyfelek váltanak az új iPhone modellekre.

  Az Egyesült Királyságban az Apple “könnyen” visszanyeri a # 1 helyet a Samsungtól, az összes iOS piaci részesedés 49,4% -ot, az iPhone X különösen jól értékesített.

  Az iPhone X novemberben volt a legjobban eladott modell Nagy-Britanniában, 14,4% -os értékesítéssel.

  Az új iPhone Japánban is a legjobb két helyet foglalta el.

  Az iPhone X volt a legnépszerűbb okostelefon Japánban novemberben, 18,2% -os részesedést irányítva, amelyet szorosan követ az iPhone 8 17,2% -os részesedéssel.

  Az USA-ban a legnagyobb bevételt azonban nem az iPhone X, hanem az iPhone 8 és iPhone 8 Plus modellek eladásai adták. A teljes amerikai iOS piaci részesedés 3,8% -kal esett vissza a három hónap alatt. Az iOS piaci részesedése szintén kissé csökkent Európában, 0,6% -kal.

  Forrás: 9to5mac.com