• Az első ARKit alkalmazások, amik megjelennek szeptemberben, az iOS 11-gyel (videók)

  Az ARKit az egyik legnagyobb újdonsága az iOS 11-nek, amit a fejlesztők ki is használnak.

  Újabb ARKit alkalmazások

  Az Apple most meghívta Cupertinóba a fejlesztőket, hogy mutassák meg nekik, hogy állnak az alkalmazásaikkal, és persze elképzelhető, hogy az iPhone 8 eseményen láthatunk majd néhány demót is. A TechCrunch már fel is rakott pár videót a YouTube-ra, amiket érdemes megnézni.

  Michael Valdsgaard, az IKEA alkalmazás fejlesztője elmondta, hogy “szikla szilárd”, megbízható az Apple rendszere. Azt is kiemelte, hogy egyetlen kamerával 98%-os pontosságot értek el a virtuális bútorok szobába helyezése során, speciális szenzorok nélkül, amire más gyártó egyelőre nem volt képes.

  Közben olyan érdekességek is kiderültek, hogy az ARKit jelenleg nem “látja” a falakat, tehát például egy TV-t nem tudunk az ARKittel a falra rakni. Illetve míg egy asztal szélét érzékeli, addig mondjuk egy kanapé alsó, hajlított részét már nem. Ha dupla kamerával felszerelt iPhone-unk van, az egyelőre semmilyen előnyt nem jelent, kizárólag 1db hátsó kamerát tud kezelni az ARKit. Elképzelhető, hogy az iPhone 8 előlapi 3D-s kamerája is támogatja majd az ARKitet.

  Forrás: szifon.com