• 3 új Mac érkezhet idén

  Pár éve még az Apple félévente frissítette népszerűbb számítógépeit. Na mindegy, örüljünk annak, ami van!

  A Bloomberg News-ban Mark Gurman arról írt, hogy szerinte az Apple idén 3 új olyan Mac-et fog bemutatni, amikben saját tervezésű T-szériás csip található.

  A hordozható paletta a MacBook Air, MacBook és MacBook Pro hármasból áll. Itt majdnem biztos számíthatunk frissítésre, bár valószínűleg csak a sima MacBook és Pro variáns esetén. A MacBook Air ugyanis utoljára 2015 márciusában frissült lényegesen.

  Az asztali gépeknél a paletta a Mac mini, Mac Pro, iMac és iMac Pro gépekből áll. A Mac mini itt a veterán, mely már több mint 1200 napja nem frissült, ezért ott őt hagyhatjuk ki a spekulációkból.

  A T-szériás csipek 2016 őszén tűntek fel először, amikor az Apple bemutatta a Touch Barral felszerelt MacBook Pro-t.

  A Touch Bart ugyanis egy Apple T1 csip vezérli, ami az első Apple gyártású SoC, ami Mac-be került.

  A tavaly decemberben befutott iMac Pro-ban pedig a T2 csip kapott helyet, ami már fontosabb biztonsági funkciókat is kapott.

  Mondhatni, hogy 2016 ősze óta minden új tervezésű Mac-ben volt T-szériás csip, ezért nem meglepő Gurman ötlete, hogy ez a trend folytatódni fog idén.

  De vajon melyik 3 gép frissül idén T-szériás csippel?

  A 12 colos MacBook egyszerű jelölt lenne, de az is elképzelhető, hogy a pletykált 13 colos MacBook kapná meg az Apple saját csipjét.

  Egy biztos: az Apple komolyan gondolja a saját csipjeit és a jövőben csak nagyobb szerepet fognak kapni a Mac-ekben is.

   

  Forrás: beszeljukmac.com