• 3 dolog, ami örökre megváltozik az iPhone X bemutatása után

  Egyesek egy hatalmas jubileumi durranást, mások csak egy szimpla unalmas, konkurenciához való felzárkózást várnak az iPhone X-től. Az idei csúcsmodellt hónapok óta óriási zsongás övezi, azonban akárhogy is alakuljon és akármerre is sodorja az Apple-t ez az új telefon, lesz három olyan dolog, ami örökre mély nyomot hagy a mobiliparban.

  Kijelző

  Az iPhone X legnagyobb újítása egyértelműen a gigantikus, teljes előlapot beborító kijelző lesz. Nem az Apple az első gyártó, mely ilyen telefont készít, hiszen a Samsung, az LG és a Xiaomi is rendelkezik már káva nélküli telefonnal. Ugyanakkor, a nagy többség számára mindig is az Apple volt az a cég, melynek sikerült megismertetnie mindenkivel egy-egy új technológiát. Gondoljunk csak a stylus nélkül is használható érintőkijelzőre, az ujjlenyomat azonosításra vagy magára az okostelefonra. Merész húzás az Apple-től az ikonikus sémát és Home gombot egy ismeretlenre cserélni, de biztosak vagyunk benne, hogy pazar lesz a végeredmény.

  Árak

  Rengeteg olyan rémhír röppent fel, miszerint idén durván elszállnak az iPhone X árai. A legtöbben körülbelül 1 000–1 200 dollár nettóra tippelnek, ami azt jelenti, hogy Magyarországon a 400 000 forintot fogja karcolni a legkisebb tárhellyel rendelkező modell is. Ok persze van: az OLED panelek rendkívül körülményes és költséges gyártása, vagy épp az, hogy állítólag az Apple beszállítói nem is tudják kellőképpen tartani a tempót a várható kereslettel, így a cég a magasabb árazás mellett döntött. Bármit hozzon a jövő, ha az Apple-nek sikerül ilyen árazással rekordokat döntögetnie, akkor biztosak lehetünk benne, hogy a konkurensek is beszállnak majd a pénzlapátolásba.

  Kiterjesztett valóság

  Sajnos nem látunk a jövőbe, de nagyon úgy néz ki, hogy az iPhone 8 megteszi az első lépést a kiterjesztett valóság szemüvegek felé. Legalább is az Apple abban bízik, hogy az ARKitre épülő, az iOS 11-gyel elrajtoló kiterjesztett valóság őrület végre elér majd mindenkihez. A fejlesztők pedig legalább akkora potenciált látnak majd benne, mint annak idején az App Store-ban. A jellemzően villámgyors frissítési hullám pikk-pakk a világ legnagyobb AR platformjává teheti az iOS-t, ami jó alapot biztosít egy jövőbeli új eszköznek. Az, hogy ehhez milyen extrát tud hozzátenni az iPhone X, szeptember 12-én kiderül.

  Forrás: The Verge , imagazin.hu